IDEA Plast på Notodden har lang erfaring og høy kompetanse innenfor rotasjonsstøping av plastprodukter.

– Vi produserer nesten utelukkende skreddersøm på oppdrag fra kundene våre, sier Arne-Kåre Folserås, avdelingsleder på IDEA Plast.

– Vi er også blant få plastbedrifter som kan gjennomføre hele produksjonsprosessen – fra design og utvikling til formbygging i eget mekanisk verksted – til rotasjonsstøping og ferdiggjøring av produktene, sier Folserås.

Notodden har en lang tradisjon med plastproduksjon. Forgjengeren er Tepro som ble etablert i 1972 – som ble til Nopro i 1991 – og altså IDEA Plast i 2015. I dag teller bedriften 15 ansatte, pluss lærlinger og personer i arbeidstrening.

– Det er mye kompetanse i bedriften, sier Rune Tveiten, produksjonsleder med over 30 år i bransjen.

– Samtidig er dette en bransje der du kan tilegne deg solid kunnskap og kompetanse gjennom erfaring. Selv om vi er avhengig av mennesker med materialkunnskap, prosesser, kvalitet og teknikker, er mange av de som jobber hos oss ufaglærte – men svært dyktige. Flere som tidligere har vært hos oss på arbeidstrening, er i dag faste, solide og kunnskapsrike kollegaer, sier Tveiten.

Rotasjonsstøping hos IDEA Plast på Notodden. Foto: Bjørn Isaksen/3600.no

IDEA Plast har funnet sin nisje i markedet og fokuserer på rotasjonsstøpte løsninger innen transport, offshore, havbruk og industri. Det blir til polyetylen-produkter som kar, kasser, beholdere, tanker, kummer og mye annet.

I tillegg leverer IDEA Plast skumming av produkter – EPS skumming og PUR skumming, og produserer for eksempel flottører.

Utdanning:

Teknologiindustriens målsetting er å skape en attraktiv og trygg karrierevei innenfor kompositt- og plastfag. Utdanningen som tilbys vil være attraktiv hos en rekke produksjonsbedrifter. Bedriftene skal nyttiggjøre kompetansen til å utvikle eksisterende produkter og til å skape et nytt næringsgrunnlag. 

  • Industrien trenger dyktige og kompetente fagarbeidere
  • Industrien trenger fagarbeidere som vil ta Teknisk fagskole

 Industrien trenger ingeniører som kan modernisere og skape fremtidens produkter og produksjonsmetoder

 Fagskolen Tinius Olsen på Kongsberg har en landsdekkende linje innen Kompositt- og polymerfaget. Utdanningen skal utvikle studentenes ferdigheter og generelle kompetanse som gir reflekterte yrkesutøvere, som er kvalifisert for å ivareta tekniske oppgaver og lederoppgaver innen kompositt- og polymerindustrien.

 Søknadsfrist 15. april! Her finner du mer informasjon om studiet og hvordan du søker.