UTDANNINGSLØPET

 • Vg1 - TIPP

  Liker du maskiner, bil og motorer? Er du interessert i praktisk arbeid, håndlagde produkter og nøyaktighet? Det er det det handler om på Teknikk og industriell produksjon. Gode fagarbeidere innenfor dette området er ettertraktet i næringslivet. Du kan for eksempel bli industrimekaniker, bilmekaniker, landbruksmekaniker, CNC-operatør, urmaker, automatiker med mer.

  Les mer og søk her!

 • Vg 2 - (landsdekkende)

  Vg 2 Plast- og Komposittfaget er et nytt utdanningstilbud. Etter skoleåret kan du søke lærlingplass innen polymerkompositt, plastmekaniker, termoplastfaget og produksjonsteknikkfaget. Eller du kan velge å gå via fagskolen og inn på høyskole- og universitetsnivå.

  Les mer og søk her!

 • Lærling

  Etter fullført Vg2 Plast- og Komposittfaget kan du ta to år i læretid hvor du er utplassert i en bedrift. Mulige linjer er termoplastfaget, plastmekanikerfaget, produksjonsteknikkfaget og polymerkomposittfaget.

 • Arbeidsliv

  Etter to år i lære og bestått fagbrev, kan du ut i arbeidslivet.
  Har du fullført læretiden eller har 5 års relevant erfaring kan du gå videre på fagskolen.

 • FAGSKOLEN

  I samarbeid med næringslivet på Kongsberg har Fagskolen Tinius Olsen etablert Europas mest moderne komposittlaboratorium. Studiet er variert med god balanse mellom teoriundervisning og praktiske laboratoriearbeid.

  Studie går over 2 semester og kravet er fullført læretid eller 5 års relevant arbeidserfaring.

  Les mer og søk studieplass her!

 • Arbeidsliv

  Etter endt utdanning på fagskolen kan du gå rett ut i arbeidslivet eller ta spisskompetanse på bachelor, master og videre til NTNU og Revolve-prosjektet.

 • Bachelor

  På HSN (Høgskolen i Sørøst-Norge kan du ta en Bachelor innen komposittfaget. Atomisk struktur og bindinger mellom atomer, polymer struktur, polymerisasjon og tilvirkning, keramikk, glass, grafitt. Klassifikasjon av kompositter, blandingsregel, fysisk og mekaniske egenskaper.

 • Master

  Anvendelser og produksjonsmetoder for komposittmaterialer. Analyse av fiberkompositter, materialegenskaper for kompositter med kontinuerlige, ensrettede fibre og for kompositter med korte fibre. Konstitutive relasjoner for ortotrope materialer. Laminat-teori. Analyse av ortotrope plater, sandwichbjelker og -plater.

  Les mer og søk studieplass her!

 • NTNU

  Innovasjon, design og produksjon 1 (IDP1) er et emne som stiller store krav til studentenes evne til å omsette teori og metode for å utvikle unike løsninger innenfor organisasjonen Revolve NTNU.
  Gjennom utstrakt praksis i Revolve NTNU, forelesninger og øvinger, tar IDP1 sikte på å gi studentene et grunnlag for å drive vellykket entrepenørskap og innovasjon.

  Les mer og søk studieplass her!

© 2018 Teknologibyen Kongsberg AS | Design og hosting: Akari AS